Ultrasoon reinigen voor 3D printen

  3DPtestblock

   

  De mogelijkheden met 3D printen (additive manufacturing) lijken welhaast eindeloos: objecten met bewegende onderdelen of complexe interne geometrie kunnen geprint worden, terwijl ze met andere technieken niet mogelijk waren.

   

  Voor het reinigen van 3D geprinte objecten is ultrasoon reinigen in principe heel geschikt, maar ultrasone baden blijken helaas in de praktijk niet in staat de objecten goed schoon te maken. Gezien de steeds kleinere details en steeds strengere eisen aan 3D geprinte objecten, is dit een belangrijk vraagstuk.

   

  BuBclean is bezig om onze kennis en nieuwe schoonmaaktechnieken in te zetten om ultrasoon reinigen geschikt te maken voor 3D printen.

   

  We zijn momenteel actief in de volgende onderwerpen:

  Support materiaal verwijderen

  Een 3D geprint object wordt altijd laag voor laag opgebouwd, waarbij vaak support materiaal wordt gebruikt om overhangende structuren en gaten tijdelijk op te vullen zodat het object niet instort.3dprintcleaning

  Het verwijderen van dit support materiaal is een bottle neck in het 3D print proces, omdat dit veel nabewerkingstijd kost. Vaak wordt het support materiaal met de hand schoongemaakt, met behulp van gereedschappen, borstels en tandenstokers. Maar het verwijderen van support materiaal binnenin een complex object is haast onmogelijk, terwijl het wel van belang is voor het goed functioneren van een object of verdere nabewerkingsstappen zoals materiaalversterking of oppervlaktebehandelingen.

  Ultrasoon reinigen biedt in potentie een bruikbare oplossing voor het snel verwijderen van support materiaal.

  >> Meer voorbeelden

  Cleaning Challenge Device

  CCDsmall

   

  We hebben een Cleaning Challenge Device ontworpen als benchmark voor het evalueren van reinigingsprocedures voor 3D geprinte objecten. Lees hier meer over op deze pagina.

  Schoonmaken van het geprinte object
  Voor sommige toepassingen moet het geprinte object compleet vrij zijn van contaminaties zoals stof en bacteriën. Voorbeelden zijn patiënt-specifieke knie-, heup- of tandimplantaten. Ultrasoon reinigen kan hiervoor een belangrijke techniek zijn.

   

  Wij horen het graag als u meer informatie wilt over de mogelijkheden van ultrasoon reinigen voor 3D printen!