BuBclean distributeur van reinigingsindicatoren

BuBclean is distributeur geworden van reiniging en sterilisatie indicators. Deze teststrips worden gebruikt om diverse reinigingsmethoden te valideren volgens de laatste ISO normen, om zo de gebruiker ervan te verzekeren dat de reiniging van bijv. medische instrumenten, textiel of precisieonderdelen succesvol is verlopen. Deze validatiemethoden worden door het Duitse bedrijf gke ontwikkeld en gefabriceerd. gke levert op dit moment hun producten wereldwijd in 80 landen en daar is Nederland, sinds afgelopen vrijdag, bijgekomen.

gke seminar 20nov2014

Om de samenwerking tussen BuBclean en gke af te trappen, heeft op donderdag 20 november jl. het symposium ‘Technical aspects and monitoring of cleaning and sterilization processes’ plaatsgevonden in samenwerking met de Universiteit Twente. Tijdens dit symposium hebben zo’n 30 vooraanstaande mensen uit de sterilisatie- en reinigingswereld (ziekenhuizen, high tech sector, wasserijen, voedselindustrie) aandachtig geluisterd naar de nieuwste inzichten op het gebied van reiniging en sterilisatie. Tevens is er uitvoerig gesproken over de huidig geldende ISO normen betreffende de validatie van reiniging- en sterilisatie methoden en machines.

BuBclean is een jong high tech bedrijf dat innovaties op het gebied van ultrasoon reinigen ontwikkeld. Als spin off van de Universiteit Twente bestaat er een nauw samenwerkingsverband met de universiteit waardoor BuBclean in staat is bedrijven van gespecialiseerd advies te voorzien over ultrasone reiniging en het (goed) gebruik van de ultrasone baden.