Reinigingindicatoren

  Meting en validatie van het reinigingsproces.
   

  INDICATORS
  AANVRAGEN

  Cleaning indicators zijn strips met artificiële vervuiling die aan een schoonmaakproces toegevoegd kunnen worden. Hiermee kan op een reproduceerbare manier een schoonmaakproces geverifieerd worden, wasbeurt na wasbeurt, zodat niet elk gereinigd object geïnspecteerd hoeft te worden. Elke afwijking in temperatuur, wasmiddel of programmaverloop kan direct worden gedetecteerd, zodat er kan worden ingegrepen.
  Dit is cruciaal voor bedrijven en instanties in de medische wereld waar infecties een groot risico vormen, maar ook voor andere branches waar reinigingsprocessen plaatsvinden zoals wasserijen, juweliers, tatoeëerders, schoonheidsspecialistes en bedrijven die fijnmechanische onderdelen reinigen.

  Er zijn vier verschillende kleuren strips verkrijgbaar vanuit gke met verschillende typen (aanhechting) van vervuiling. Deze types zijn gekoppeld aan ISO standaarden voor (medische) vervuiling. De video hieronder legt uit hoe u de juiste cleaning indicator kiest.  Lees meer hierover op onze blog: “De juiste cleaning indicator selecteren”


  De cleaning indicators zijn beschikbaar in de volgende uitvoeringen:


  • Voor dagelijkse reinigingsprocessen   

   
  De standaard cleaning indicators geschikt voor processen waarin met vloeistoffen (water, zeep, etc.) gereinigd wordt. Ze zijn verkrijgbaar in de vier typen/kleuren: Type 1Type 2Type 3Type 4.
  Daarnaast is er een multi-level cleaning indicator waarmee de types 2 t/m 4 direct te vergelijken zijn.

   
   

  De strips kunnen eenvoudig in een reinigingsopstelling aangebracht worden en vervolgens in een logboek geplakt worden, zodat er altijd aantoonbare verificatie van het reinigingsproces is. Er zijn ook speciale houders voor wasmachines.

  Tevens zijn er `Process Challenge Devices’ (PCD) beschikbaar, waarmee het reinigen van holle objecten die doorgespoeld moeten worden, wordt gesimuleerd.

   
  U kunt de cleaning indicators hier direct aanvragen. Wij helpen u graag op weg als u vragen heeft over het gebruik van de cleaning indicator strips: info@bubclean.nl.


  • Voor ultrasone baden   
  Startpakket cleaning indicators voor ultrasone baden

  De grote formaat cleaning indicators zijn uitermate geschikt om de schoonmaakefficiëntie van ultrasone apparatuur te monitoren, als geavanceerde versie van de folie-test.

  Na een aantal jaren een ultrasoon bad gebruikt te hebben, hebben gebruikers vaak niet door dat de producten steeds langer in het bad moeten blijven voordat ze schoon zijn. Dit sluipt er langzaam in. Mocht u, na verloop van tijd, het gevoel hebben dat uw bad niet meer optimaal reinigt of u wilt het u werking van uw bad monitoren, gebruik dan de cleaning indicators. Deze strips zijn in vier verschillende typen beschikbaar. Door een strip in een houder en dan in het ultrasone bad te plaatsen kunt u onafhankelijk vaststellen hoe goed het bad nog werkt.

  Deze cleaning indicators hebben een afmeting van 125×56 mm, zodat de uniformiteit van het ultrasone bad direct af te lezen valt.

   

  >> 
  Zie hier een voorbeeld van het gebruik van de cleaning indicators
  voor het monitoren van semiconductor wafer decontaminatie.

   

   

  Heeft u interesse in een proefsetje, of wilt u dat wij uw ultrasone bad komen testen, neem dan contact met ons op.