Case study: Reinigingssysteem voor blikdeksels transport

Dagelijks worden wereldwijd miljoenen blikjes gebruikt, voor frisdranken, groenten, dierenvoer, etc. Deze blikjes worden dan ook in aantallen van miljoenen per dag geproduceerd. Bij een specifiek onderdeel, de productie van blikdeksels, zijn wij betrokken geweest met het ontwikkelen van een reinigingssysteem.

Een blikje met 'easy open' deksel. De dunne lijntjes waar het blikje open scheurt is de 'score'.

Een blikje met ‘easy open’ deksel. De dunne lijntjes waar het blikje open scheurt is de ‘score’.

De productie van blikdeksels
Blikdeksels worden uit gelakte metalen strip gestanst en vervolgens in de juiste vorm geperst. Om ze later makkelijk te kunnen openen (‘easy open deksels’), wordt een randje (‘score’) in het blik gesneden. Hierbij wordt echter ook de lak verwijderd en deze moet dus weer opnieuw worden aangebracht door de blikdeksels door een lakbad heen te halen. Hierbij ontstaat soms een probleem omdat niet alleen de blikdeksels, maar ook het transportsysteem voor de deksels door het lakbad heen gaat. Na vele cyclussen bouwt de lak zich op op het transportsysteem en zorgt dit ervoor dat het systeem niet soepel meer loopt. Momenteel moet het transportsysteem handmatig worden gereinigd, maar dit is een tijdrovend karwei.

Het ontworpen reinigingssysteem
Om deze lakopbouw te voorkomen, hebben wij meegedacht over een in-line reinigingssysteem op basis van ultrageluid. Het concept is dat het transportsysteem tijdens elke cyclus door een ultrasoon bad heen loopt, waarbij de lak wordt verwijderd van de ketting en klodders langzaam maar zeker worden afgebroken.

Nadat we een voorselectie van geschikte, voedselveilige reinigingsvloeistoffen hadden gemaakt, hebben we enkele testen uitgevoerd in een standaard ultrasoon bad. De resultaten daarvan waren bemoedigend genoeg om over te gaan tot het bouwen van een prototype opstelling. In deze opstelling werd een ketting met dekselhouders door een 60 L bad bewogen, waarbij op de bodem van het ultrasoon bad een 1500W, 25KHz submersible ultrageluid transducer was geplaatst. Voor deze transducer hebben we contact gezocht met verschillende producenten van ultrasone apparatuur. De foto hieronder geeft het verschil tussen voor en na reiniging weer. Dit resultaat is met een reinigingstijd van ong. 15 minuten en na optimalisatie van de ultrageluid parameters.

Foto van een ongereinigde (links) en gereinigde (rechts) houder voor blikdeksels. De houders zitten in een ketting bevestigd en kunnen elk twee blikdeksels meenemen, zolang er geen grote zwarte klodders lak op zitten.

Foto van een ongereinigde (links) en gereinigde (rechts) houder voor blikdeksels. De houders zitten in een ketting bevestigd en kunnen elk twee blikdeksels meenemen, zolang er geen grote zwarte klodders lak op zitten.

Nu de reiniging naar tevredenheid werkt, wordt de verdere implementatie uitgewerkt, waaronder de af- en toevoer van reinigingsvloeistof en het drogen na reiniging. Uiteindelijk kunnen straks meerdere systemen continue het transportsysteem voor blikdeksels reinigen.