Ultrasoon reinigen effectiever dankzij de BuBble Bag

BuBclean brengt innovatief product op de markt; de BuBble bags.

Enige tijd geleden hebben we, in samenwerking met de Universiteit Twente, de BuBble bag uitgevonden. De afgelopen zestig jaar is er niets veranderd aan de manier waarop producten in ultrasone baden worden gereinigd. Er hebben weliswaar vernieuwingen plaatsgevonden aan de ultrasone reinigers zelf, zoals frequentie- en temperatuuraanpassingen, maar er is niets verbeterd aan het reinigingsproces.

Schets van de werking van de BuBble bag.

Schets van de werking van de BuBble bag.

Hoe werkt de BuBble Bag?
Het te reinigen voorwerp wordt in het reinigingszakje gedaan, je voegt water toe en eventueel een schoonmaakmiddel. De bag wordt aan het oogje in de ultrasoon reiniger gehangen. Om de reiniging te verbeteren zijn de binnenwanden van de BuBble bag bewerkt met een patroon. Dat is een gepatenteerde bewerking die zorgt voor aanzienlijk meer kleine belletjes (microbellen), waardoor voorwerpen in de BuBble bag beter en sneller gereinigd worden. Op ons Youtube-kanaal is van dit proces een duidelijk filmpje zien:

 

De voordelen die de BuBble Bag biedt
De BuBble Bag biedt vele voordelen ten opzichte van de traditionele containers zoals glazen bekers, ijzeren mandjes en plastic houders:

  • Voorwerpen worden sneller en beter gereinigd;
  • Het is milieuvriendelijk doordat er minder schoonmaakmiddelen nodig zijn;
  • Het is mogelijk meerdere schoonmaakmiddelen tijdens één reinigingscyclus te gebruiken d.m.v. meerdere zakjes;
  • Het bespaart water doordat het ultrasone bad schoon blijft en die dus niet verschoont hoeft te worden;
  • Het ultrasone bad heeft een langere levensduur doordat vuilresten niet naar de bodem zakken en dus geen roest of aanslag veroorzaken;
  • De BuBble bag voorkomt contactschade aan voorwerpen. Voorwerpen zoals juwelen en diamantboren van tandartsen komen tijdens het ultrasoon reinigen niet meer tegen elkaar aan;
  • Onderdelen die lostrillen, blijven bewaard in het zakje en zakken niet naar de bodem van het ultrasone bad. Zo zijn ze altijd terug te vinden. Bovendien raken voorwerpen en bad niet beschadigd.

De gebruikelijke containers zoals glazen bekers, ijzeren mandjes en plastic houders hebben als nadeel dat ze het ultrasone geluid niet goed doorlaten, waardoor de reiniging niet optimaal is. De BuBble bag is gemaakt van polypropylene, wat het ultrageluid wél doorlaat. Dat maakt de vorming van meer bubbels mogelijk, en dat zorgt dus voor een betere reiniging.

Gemiddeld kunnen 10 tot 15 zakjes per reiniging aan een beugel worden opgehangen in het ultrasone bad. De BuBble Bag is voor eenmalig gebruik.

Heb je belangstelling en wil je de BuBble Bag uitproberen, bestel ze dan via onze webshop.