Klassieke autoindustrie omarmt de BuBble bag

De BuBble Bag heeft zijn diensten bewezen in de klassieke automobiel branche.

In de klassieke auto-industrie worden vervuilde auto onderdelen zelden vervangen voor nieuwe onderdelen. Dit zou immers de waarde van de klassieke auto’s aantasten. Daarom wordt binnen deze branche erg veel gebruik gemaakt van ultrasoon reinigen. Er zijn ultrasone baden in alle afmetingen te vinden. Baden van een paar liter om kleine onderdelen in te reinigen maar ook ultrasone baden die gebruikt worden om hele motorblokken schoon te maken.

Ook deze industrie kampt met de tijd die het kost om een onderdeel schoon te maken. Ze hebben veelal last van roest, roetafzetting en aantasting van onderdelen door bepaalde agressieve stoffen die inbijten. Voor de kleine onderdelen in baden tot zo’n 30L is de BuBble Bag erg geschikt om te gebruiken. Doordat binnenin de BuBble Bag de microbellen veel beter kunnen reinigen, heeft men hier veel baat bij, zie ook de afbeelding hieronder.

Vriesdoppen gereinigd in BuBble bag

U ziet twee dezelfde onderdelen (vriesdoppen) die even lang in hetzelfde ultrasone bad zijn geweest. Rechts (de meest schone) is gereinigd in de BuBble Bag, de linker in een mandje rechtstreeks in het ultrasone bad.

De volgende vraag die men ons stelde was: “Kunnen jullie een BuBble Bag zo groot maken als een motorblok, zodat we het hele blok in een zak in het ultrasone bad kunnen doen?”. Hiervoor zijn ze echter niet geschikt en zouden ze daarnaast onhandig zijn in het dagelijks gebruik. Er zijn wel andere mogelijkheden om een motorblok in de kleine hoekjes en kiertjes te reinigen.

 

Wil je meer informatie hoe? Mail ons via info@bubclean.nl.
Wil je de de BuBble Bag ook eens proberen? Vraag ze dan aan via onze webshop.