Oprichting NEN Normcommissie tatoeëren

Op 8 april jl. is officieel de Normcommissie Tatoeëren opgericht bij het NEN (Nederlands Normalisatie-instituut). Deze commissie gaat zich bezighouden met de normalisatie van de richtlijnen voor tatoeëren in Europa.

tatoeage

In Nederland hebben we al goed ontwikkelde richtlijnen voor tatoeëerders die branche-breed gedragen worden. Maar ongeveer een jaar geleden is vanuit Duitsland de wens gekomen om de richtlijnen over tatoeëren op Europees niveau te gaan regelen. De NEN heeft daarom in Normcommissie Tatoeëren verschillende stakeholders bij elkaar gebracht: branche organisaties, controlerende en wetgevende instanties en producenten en leveranciers van hoofdproducten. De NEN begeleidt en stimuleert de ontwikkeling van de nieuwe norm. Zo’n norm wordt een afspraak die de marktpartijen vrijwillig met elkaar maken over de kwaliteit en veiligheid van de tatoeageproducten, diensten en processen.

BuBclean heeft kennis op het gebied van desinfectie, sterilisatie en ultrasoon reinigen, allemaal belangrijke aspecten om het tatoeëren veilig en goed te laten verlopen. Op basis hiervan is BuBclean toegetreden tot de normcommissie, zie ook onze blog over strenge richtlijnen voor tatoeëerders.

 

Wilt u op de hoogte blijven over dit onderwerp, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.