NLdoet 2015 verslag

NLdoet 2015 - Maatschappelijk verantwoord ondernemenDuizenden organisaties in het land deden afgelopen vrijdag en zaterdag 20 en 21 maart mee aan NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Alle collega’s van BuBclean lieten vrijdag de handen wapperen voor een vrijwilligersorganisatie.

BuBclean probeert zich zoveel mogelijk in te zetten voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)-projecten, dat zijn vrijwillige activiteiten die de wereld een stukje beter of schoner maken. Denk hierbij aan klussen bij hulpbehoevende organisaties of het opruimen van zwerfvuil. (Lees ook onze blog ‘Waarom doet een jong bedrijf aan MVO‘.) Zo deden we vrijdag 20 maart mee aan het schoonmaken van treinwagons en het terrein eromheen bij het MuseumBuurtSpoorweg in Haaksbergen.

MuseumBuurtSpoorweg Haaksbergen
We maken schoon voor de opening van het nieuwe seizoen.

Vanaf het moment dat je een kaartje koopt stap je bij de MuseumBuurtSpoorweg in een stukje spoorweggeschiedenis. Je kunt hier niet alleen reizen met historische stoomlocomotieven en rijtuigen tussen de museumlocaties in Haaksbergen en Boekelo, ook in en rond de museumlocaties is veel te zien. Op eerste paasdag, zondag 5 april, start het nieuwe seizoen en wordt er weer gereden tussen Haaksbergen en Boekelo. Het was daarom de hoogste tijd om de wagons en perrons schoon te maken en de tuin en perken blad vrij te krijgen. Ook diende de voorraad stookhout voor de locomotief aangevuld te worden, de fabriek tegenover het spoor had nog vele pallets liggen die opgehaald mochten worden. De afsluiting bestond uit een uitgebreide rondleiding door de gebouwen en over het terrein.

MuseumBuurtSpoorweg, bedankt voor de gezellige dag!

Het BuBclean team tussen de werkzaamheden op het perron van MuseumBuurtSpoorweg Haaksbergen

Het BuBclean team tussen de werkzaamheden op het perron van MuseumBuurtSpoorweg Haaksbergen


David bij een oude locomotief

David op een oude locomotief

Groot gereedschap nodig voor de werkzaamheden.

Groot gereedschap nodig voor de werkzaamheden.